#Minionsynttärit Helpot pikkusuolaiset juhliin!

Juhlien lähestyminen aiheuttaa aina päänvaivaa. Makeat herkut on helppo keksiä, mutta suolaisten kanssa on aina sama vaikeus: Mitä tällä kertaa... Juhlat ovat ihana tilaisuus päästä kokeilemaan uusia juttuja ja siksikään ne samat karjalanpiirakat eivät nyt oikein ollut vaihtoehto. Päädyin helpoimpaan sekä lapsiystävällisempään ratkaisuun tällä kertaa. Kolmioleivät ja ruisleivät tekivät kauppansa, mutta koko bileiden suurin hitti oli LastenHuoneenKapina- sekä &SomethingDaily- blogeista tutut dippikupit.

Olen aina ollut semmoinen väsääjä-tyyppi. Saatan väsäillä kaiken maailman piiraita yömyöhään niin, että juhlapäivänä olen väsynyt ja illasta sitten jo totaalisen loppu. Kun olin saanut menun vihdoin kasaan, tiesin että tämä on ensimmäinen kerta, kun saan nauttia itsekin juhlista ilman stressiä. Ja niin kävikin. Olen enemmän kuin tyytyväinen miten helposti kaikki hoitui, kun jätti turhan hifistelyn pois, silti kahvipöytä notkui ja herkut teki kauppansa! Kaikille jäi hyvä mieli, minulle etu nenässä!

DSC_0685

DSC_0678

KOLMIOLEIVÄT:

1 pkt Vehnäpaahtoleipää
1 pkt Täysjyväpaahtoleipää
½ pkt Margariinia
1 pkt Ylikypsää Kinkkuleikettä
½ pkt Valmiita juustosiivuja

Voitele kaikki paahtoleivät margariinilla, laita väliin kinkku ja juusto ja leikkaa kolmioiksi. Valmis.

RUISLEIVÄT JA TONNIKALATÄYTE:

2 pkt Ruispaloja
2 prk Tonnikalaa vedessä
300g Tuorejuustoa
1 prk Creme Bonjour Kolme sipulia
1 dl Paahdettua sipulia
2 kevätsipulia silppuna varsineen
valkopippuria, mustapippuria, suolaa

Valuta tonnikala ja kaada kulhoon. Lisää tuorejuusto, creme bonjour, paahdettu sipuli, kevätsipulisilppu ja mausteet. Sekoita ja anna tekeytyä pari tuntia. Annostele lusikalla ruisleipien väliin ja puolita leivät.

DSC_0662

DSC_0693

DIPPIKUPIT:

Ostin aiemmin ihania pahvisia cupcake-vuokia juhlia varten. Näitä saa monista nettikaupoista tilaamalla, leipuri-kaupoista, joistain halpakaupoista ja hyvin varustelluista marketeista.

1 kg Porkkanaa
1 rs Viinirypäleitä
2 rs Kirsikkatomaatteja
1,5 Kurkkua
4 prk Kermaviiliä
2 pss Dippijauhetta TAI 1 rkl murskattua valkosipulia ja ½ pkt Aurajuustoa

Pilko kurkku ja porkkanat tikuiksi ja laita kuppeihin, heitä perään pari tomaattia ja viinirypälettä.
Ota kaksi tarjoilukuppia ja kaada kumpaankin 2 prk kermaviiliä. Jos käytät jauhedippiä, sekoita 1 pss kumpaankin kuppiin sippijauhetta.
Jos haluat tehdä dipin itse, sekoita toiseen kuppiin valkosipuli ja toiseen aurajuusto. Anna maustua muutama tunti. Lisää valkosipulidippiin tarvittaessa suolaa ja pippuria.

VINKKI: Tökkää dippikuppeihin coctail-tikku pystyyn, niin dippaaminen onnistuu helpommin. Heittää vaan dippiä purkkiin ja noukkii tikulla, niin pysyy sormet puhtaina!

Kommentit

Suositut tekstit