Juusto-salamisarvet, helppoa ja nopeaa!

Kun ensimmäiset syksyiset päivät saapuivat, muistin välittömästi miksi rakastan syksyä. Rakastan elokuun kuutamoa, koska aina silloin kuu on suurimmillaan. Rakastan värejä, mitä syksy tuo, puhumattakaan ihanasta pimeydestä ja sateista. Rakastan syksyä! Syksyn pimeydessä on ihana vetää villasukat jalkaan, laittaa kynttilät palamaan ja kääriytyä sohvan nurkkaan lukemaan kirjaa tai katsomaan leffaa. Syksy vaatii tekemään ihania suolaisia herkkuja, kun kesän makeus jää taka-alalle.

Syksy on myös sadonkorjuun aikaa ja rakastan sitä, kun saa säilöä ja pakastaa talvea varten ihania kotimaisia herkkuja; marjat muuttuu mehuiksi ja hilloiksi, kurpitsat ja kurkut pikkelseiksi, kasviksista saa helposti omat wok-vihannekset pakastimeen puhumattakaan mitä kaikkea talven varalle saa, kun metsästyskausi starttaa kunnolla käyntiin.

Innostuin ensimmäisestä ukkosella maustetusta sadepäivästä niin paljon, että minun oli PAKKO saada leipoa jotain suolaista ja ihanaa. Vain siksi että pääsin sohvan nurkkaan viltin alle natustelemaan tuoreita leivonnaisia ja katsomaan, kuinka salamat löivät ja sade hakkasi kattoa. Saisipa tuon fiiliksen purkkiin!

Olen viimeaikoina lukenut paljon blogeja ja erityisesti olen ihastunut Peggyn Pieni Punainen Keittiö -blogiin. Olen itsekin asunut Englannissa aikoinaan ja britit hallitsevat lohturuoan paremmin kuin mikään muu kansa maailmassa. Olen kokeillut Peggyn keittiön resepteistä jo useita ja kun vielä maistelee niitä herkkuja katsoen samalla Emmerdalea, pääsee kyllä täysin todentuntuisesti pienelle nojatuolimatkalle britteihin.

[caption id="attachment_206" align="aligncenter" width="620"]Sarvet sopivat kahvipöytään. Näiden valmistukseen menee alle 30min, mutta näitä voi tehdä vierasvaraksi pakastimeenkin ja sulattaa sieltä nopeasti! Sarvet sopivat kahvipöytään. Näiden valmistukseen menee alle 30min, mutta näitä voi tehdä vierasvaraksi pakastimeenkin ja sulattaa sieltä nopeasti![/caption]

Näiden juusto-salamisarvien reseptikin on siis Peggyn Pienen Punaisen Keittiön inspiroimana tehty, muokkasin niitä kuitenkin hieman, kun jääkaapista löytyi kaikkea ylimääräistä ja helposti tähän hyödynnettävää tarviketta. Alkuperäisen reseptin pääset katsomaan TÄSTÄ linkistä!

TARVITSET:

60 g voita
2 dl kermaviiliä
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
Salamia pieninä paloina
Purjo-/Sipulisilppua

Väliin tulee tuorejuustoa

Voitele vedellä, voit koristella vielä siemenillä.

Sotke kaikki aineet keskenään, voi saa olla pehmeää. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa levy 8 osaan taikinapyörällä tai vetsellä. Laita jokaisen sektorin leveään päähän pienesti tuorejuustoa. Kääri sarviksi, voitele vedellä, ripottele siemenet pintaan. Paista 225 C 12-15min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

DSC_0740

DSC_0743

DSC_0746

Kommentit

  1. Näyttää ihanalta ja Emmerdalekin alkaa taas, joten hyvä syy juoda taas kuppi teetä ja sarvi kyytipojaksi! :)

    Mukavaa alkusyksyä ja kiitos kirjoituksestasi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle! Oot mun inspiraationi! Buttytkin on ollut jo muutaman kerran kokeilussa :)
    Ihanaa syksyä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit