Hyvän omantunnon mustikkakeittokakku!

Poikani synttäreiltä on tullut jo muutama postaus tehtyä, mutta tämä kakku on toinen todellinen taidon näyte. Ei niinkään ulkonäkönsä, vaan terveellisyytensä puolesta. Olen jo aikaa sitten jättänyt juustokakkujen tuorejuustot kaupan hyllylle ja korvannut ne joko jogurtilla tai rahkalla. Ja niin tein tämänkin kanssa. Täysin terveellinen tämä ei ole, koska ripaus voita ja sokeria tähänkin on käytetty, mutta väittäisin että tätä voi syödä vähän isomman palan kuin juustokakkua! Keksipohjan korvasin hapankorpuilla ja sain ihanan rukiisen pohjan mikä toimii mustikan kanssa täydellisesti.
Laitan lisäksi ohjekuvia miten tehdä Minion-kakkukoristeet helposti sokerimassasta.

002

003

 

TARVITSET:

26-28cm Irtopohjavuoan
250g Turkkilaista jogurttia
250g Rasvatonta maitorahkaa
200g Mustikoita (pakaste)
4 dl Mustikka mehukeittoa
100g Hapankorppuja
30g Voita
4 rkl Rasvatonta maitoa
½ dl Ruoko- / fariinisokeria
Hunajaa
Vaniljasokeria
3 + 5 Liivatetta

Pinnalle: Marenkeja, karhunvatukoita ja pensasmustikoita

Jos aiot siirtää kakun toiselle tarjoilualustalle, kelmuta vuoka. Näin kakun saa nostettua helposti. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa hapankorput ihan hienoksi joko vahvamuovisessa pussissa kaulimella tai vaikka yrttisilppurilla. Kaada murut kulhoon ja lisää fariini-/ruokosokeri, maito ja sula voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin hyytymään. Sekoita jogurtti ja rahka ja mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Seoksen ei tarvitse olla kovin makeaa, kun päälle tulee vielä mustikkakeitto.

Sulata 3 liivatelehteä 2 ruokalusikalliseen vettä kattilassa ja kaada ohuena nauhana rahka-jogurtin joukkoon. Tämä sitoo rahkasta ja jogurtista irtoavan heran, eikä kakku "sula"/valu. Kaada rahka-jogurtti hapankorppu-pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Mittaa 4dl mehukeittoa ja heitä pakastemustikat sekaan sattumiksi. Sulata 5 liivatelehteä kattilassa vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana mehukeittoon HUOLELLISESTI koko ajan sekottaen. Kaada mustikkakeitto kakun päälle ja tee veitsen tai lusikan varrella "kujia" pitkin jogurttia, että keitto pääsee pohjaan asti. Näin saat hauskan kuvion kakkuun.

Anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Parasta, jos teet edellisenä päivänä. Koristele juuri ennen tarjoilua pensasmustikoilla, karhunvatukoilla ja marengeilla.

 

MINION-UKKELIT:

Sinistä, mustaa ja keltaista sokerimassaa
Harmaata tai lilaa sokerimassaa ihan pieni nokare
Musta elintarvikekynä
Askartelu-silmiä

DSC_0602

DSC_0605

DSC_0606

DSC_0609

DSC_0610

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit