DIY Nugetit! - Et enää koskaan osta valmiita!

Rakastan nugetteja! Rakastan oikeastaan kanaa lähes kaikissa muodoissa. Kun surffailin tässä muutama päivä sitten ruokaohjeita, löysin Hayley's Cuisinen reseptin taivaallisiin nugeteihin. KFC kalpenee tämän rinnalla. Hänen reseptiään sitten muokkailin hieman mausteiden osalta, että kaksivuotiaskin pystyy näitä syömään. Kun teet näitä kerran, et enää koskaan osta valmiita. NIIIN hyviä nämä ovat! Ja sama idea toimii, kun samalla ohjeella teet broilerin fileesuikaleista tortillaan täytettä.  Aion myös kokeilla näitä kananpojan koipi- ja siipipaloihin. Olen varma että siitä tulee illanistujaisten hitti!




TARVITSET:

3 kpl Broilerin rintafileetä
½ dl Hellmans majoneesia
½ dl Turkkilaista jogurttia
1 rkl Limen (tai sitruunan) mehua
2,5 dl Corn Flakes maissihiutaleita
1 dl Polentajauhoja (maissijauho)
1 tl Suolaa
1 tl Savustettua paprikajauhetta
½ tl Cayannepippuria
1 tl Valkosipulijauhetta

Leikka broilerin fileet 6-8 osaan. Taputtele palaset kuiviksi talouspaperiin. Sekoita kulhossa majoneesi, jogurtti ja limemehu ja heita broilerit sekaan.
Mittaa maissihiutaleet ja murskaa ne joko muovipussissa tai jollain maustemyllyllä ihan hienoksi. Sekoita ne lautasella polentajauhojen ja mausteiden kanssa.
Nostele jogurtti-majoneesiseoksesta pala kerrallaan ja pyörittele maissi-mausteseoksessa hyvin. Taputtele jauheseos kunnolla pintaan ja laita leivinpaperille.
Paista 200 C 20-30min

Alkuperäinen, Hayleyn ohje mausteineen löytyy vielä tästä!

Nugettejen kanssa tarjoilin rosmariiniperunoita:

Pilkoin puoli kiloa perunoita kuorineen lankuiksi ja laitoin ne kulhoon. Päälle kaadoin 2rkl rypsiöljyä, 1tl suolaa ja rosmariinin lehtiä. Annoin vetäytyä hieman ja paistoin uunissa kypsäksi.

Tortillaan taas laittaisin kanalle kaveriksi:

Tomaattikuutioita
Kurkkua
Raejuustoa
Maustettua kermaviiliä
(salsaa)
(ananasta)
Fetaa/ Aurajuustoa/ Juustoraastetta tms..










Broilerit paloina










Polentajauho-maissihiutale-mausteseos










Majoneesi-jogurtti










Pyörittele huolella että kuorrutetta on joka puolella.










Pikku Kanaset odottelemassa uunin lämpöä..

 

Kommentit

  1. Ursula Vaskelainen3. lokakuuta 2015 klo 8.14

    Heips, ohjeellasi kokeilin näitä itsetehtyjä kananugetteja. Ja samaan päädyin minäkin... Kaupasta en enää osta. Pitää kokeilla myös noita siipiä... Mielettömän hyviä !!!

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavaa, että maistui!! Me kokeiltiin tässä taannoin tolla ohjeella ihan fileesuikaleita pyöritellä, maistui niiiiin hyvälle tortillan välissä! Suosittelen sitäkin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit