6kk ja -30kg! Varmat niksit painonpudotukseen!

Esittelen tässä postauksessa teille nyt itseni. Olen kirjoittanut kasvotonta ja nimetöntä blogia kohta vuoden ja nyt koen että on aika kertoa teille kuka täällä näppiksellä näitä ohjeita rustaa. Samalla haluan jakaa teidän kanssa elämäntaparemonttini, jota on jatkunut nyt puolisen vuotta ja tästä alkaakin uusi juttusarja minkä pariin palailen silloin tällöin. Blogi ei muutu muuten millään tavalla.

Annoin tälle projektille nimeksi #LäskilleKyytiä.





Hei, olen Sofia ja olen Frutti Di Mutsi!






Jokaisella on selitys omille liikakiloille. Minullakin. Voin syyttää lääkkeeitä, huonoa aineenvaihduntaa, raskauksia ja lohtusyömistä. Olen viihdesyöjä ja seurasyöjä. Syön kun minulla on kivaa, syön kun on paha olla. Ja se näkyy. Kiloja on kertynyt reilussa viidessä vuodessa 50kg. Se on yhden normaalipainosen ihmisen verran. Viime syksynä, muutama kuukausi poikani syntymän jälkeen katsoin valokuvia kesältä ja syksyltä. En tunnistanut itseäni. Paino oli noussut niin nopeasti, ettei pää pysynyt perässä. Päätin tehdä asialle jotain ja varasin samantien ajan terveyskeskukseen ja sitä kautta ravintoterapeutille. Sain tarkat ohjeet kuinka syödä jatkossa ja pudottaa painoa.



Lähes tulkoon jokainen laihduttaja tietää täsmälleen miten laihdutaan;"Syö vähemmän kuin kulutat". Media työntää jatkuvasti uusia vinkkejä, dieettejä ja superfoodeja joka tuutista. Siksikin hakeuduin ammattilaisen puheille, koska tiesin että omilla tekniikoilla tai ihmedieeteillä pudottamani kilot tulevat aina takaisin, kavereidensa kanssa. Näissä ohjeissa ei olekaan kyse laihduttamisesta vaan elämäntavasta mikä on hyvä omaksua koko perheen. 



Aloitin pienistä asioista. Ja tein muutokset pikkuhiljaa. Aiemmin elin päivän kahvilla ja saatoin syödä ensimmäisen kerran klo 16-17 aikaan illalla. Sitten olikin nälkä koko illan ja söin usein yöhön asti. Ravintoterapeutti osoitti heti, että juuri tuo tyyli on pahinta rääkkiä kropalle ja johtaa lihomiseen. Jouduin opettelemaan kaiken aivan alusta. 



En ole koskaan ollut himoliikkuja, enkä usko että minusta sellaista edes tulee. Olen muutamia kertoja koittanut käydä salilla, mutta se on aina lässähtänyt kuin kananlento. Siksi painotinkin ravintoterapeutille, että haluan ruokavalion mikä laihduttaa itsessään, enkä mitään salitreeniä 5 x viikossa "tukemaan" muutosta. Kun saan painon tippumaan tarpeeksi, lisään liikuntaa pikkuhiljaa.

Kun muutimme etelä-suomeen, jäin lasten kanssa yksin kotiin puolisoni ollessa töissä. Silloin päätinkin alkaa käymään päivittäin vähän kauempana leikkipuistossa. Ei se pitkä lenkki ole, reilun kilometrin. Mutta hyvää lenkkiä ja jokainen askel on tärkeä.








Muutokset kannattaa tehdä 1-2 asiaa kerrallaan ja totutella niihin pari viikkoa ja sitten seuraavat. Jos kaikki muuttaa kerralla, niin se ei välttämättä kanna pidemmän päälle.



Listaan tähän ne muutokset millä aloitin:



- Vaihdoin pastan ja riisin tummiin täysjyvävaihtoehtoihin.

- Vähensin perunan syöntiä.

- Aloimme syödä kasvispainotteisia ruokia enemmän 

- Aloimme syödä keittoruokia enemmän.

- Pikaruokailut karsittiin minimiin (1 x per kk tai vähemmän)

- Aloin osittain punnitsemaan ruokia että tiesin paljon söin.

- Lopetin marinoitujen lihojen oston kokonaan ja maustan itse mitä syödäänkään.

- Lisäsin veden juontia 2-3l / pvä

- Voi ja kerma vaihtui öljyihin ja ruokakermoihin.

- Aloin syömään ruokani leipälautaselta ja ensimmäisenä lataan puoli lautasellista kasviksia. Sitten muuta jos jää tilaa.

- Älä kiellä itseltäsi mitään, se johtaa repsahduksiin. Jos tekee mieli sipsejä, niin syö sipsejä, mutta kohtuudella!







ESIMERKKI PÄIVÄN RUOKAILUISTA:



Aamupala: Skyr-rahka TAI moniviljaleipäpala+juusto+kinkku TAI hedelmä JA kahvi+rasvaton maito

Lounas: 130g Kanaa/ Kalaa/ Lihaa + 2dl riisiä/nuudelia/peruna + Kasviksia niin paljon kuin haluat

Välipala: Kahvi + muutama manteli + hedelmä

Päivällinen: Kuten lounas

Iltapala: Kuten aamupala mutta lisäksi keitetty kananmuna

Herkutteluun: Tummaa suklaata, pähkinöitä, hedelmiä, Skyr-rahkaa jne..



Joka välissä paljon vettä. Yksi asia mitä ravintoterapeutti on minulle painottanut: ÄLÄ SKIPPAA yhtään ateriaa. Se tekee aineenvaihdunnalle hallaa.



Näillä ohjeilla olen saanut painon putoamaan 30kg 6kk aikana ja seuraavien 6kk aikana toivon että tippuu samanverran. Toivon että saan olla lapsilleni olemassa vielä pitkään ilman että tarvitsee pelätä sydänkohtausta tai diabetestä.



Tulevissa #LäskilleKyytiä -postauksissa on tulossa parin viikon ruokalista laihduttajalle resepteineen ja muutamia muita vinkkejä sekä kuvia projektin varrelta!





Puolessa välissä ollaan!
... Ja drive on päällä, ehkäpä jouluna ollaan no normaalipainoisten kirjoissa!



Kommentit

  1. Hienoa!! Ihan huippua lukea onnistumistarina...mulla alkaa sama heti kun paranen leikkauksestani ja toivon että todellakin saan itteeni niskasta kiinni!!
    Tsemppiä vielä tuleviin kuukausiin:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä sä saat!! Valtavasti tsemppiä sinnekin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit