Ruuhipirtin Muikkukukkoset!

Näistä kukkosista minä en saa kunniaa itselleni vaikka yrittäisinkin, en edes ole itse näitä kyhännyt. Koko kunnia sekä reseptistä että itse valmiista kukkosista menee minun äidille! Äiti näitä kyhäsi sunnuntaina Ruuhipirtin Kesäteatteriin. Äiti kehitti tämän kyseisen reseptin viime kesänä juuri sitä tarkoitusta varten, että kesäteatterin kioskille saatiin makkaran lisäksi muutakin suolaista herkkua myyntiin. Resepti on siis kehittynyt matkan varrella ja paljon on kiitosta sadellut iloisilta teatterivierailta! Mutta äidin luvalla julkaisen teille ohjeen kuvineen, niin pääsee muutkin perinneruokien makuun!







TARVITSET (12 kpl):



48 Muikkua

1,5 dl Vehnäjauhoja

100g Voita

1 pkt Amerikan pekonia

4 dl Vettä

Suolaa (taikinaan 1,5 tl)

Ruisjauhoja



Sulata voi. Sekoita voi, vesi, vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää ruisjauhoja niin että taikina on kiinteää ja helposti muotoiltavaa. Leivo taikina ruisjauhoja apuna käyttäen pötköksi ja jaa se 12 osaan. Taputtele palloista pyöreitä ja litteitä lettuja. Puolita pekoni-paketti vaikka saksilla kahtia ja laita jokaisen letun päälle pari viipaletta pekonia. Ripottele suolaa hieman pintaan. Lisää 4 muikkua jokaisen letun keskelle ja rypytä reunat. Paista kukkoset 220 C 25-30min tai kunnes muikut ovat kypsiä ja pinta on ottanut väriä. Sitten vaan herkuttelemaan!

















Kommentit

Suositut tekstit