Prinsessakakku

Tasan kaksi vuotta sitten tähän aikaan minä makasin sairaalassa sängyllä ja pidin sylissäni maailman kauneinta otusta. Minä ja mieheni oltiin saatu aikaiseksi jotain mikä sai minut haukkomaan henkeä. Niin pieni, niin kaunis ja niin ihmeellinen. Tuo nyytti tuhisi ja katsoi minua lautasen kokoisilla silmillään ja tiesin ettei elämäni tule koskaan enää olemaan samanlaista. Päivääkään en vaihtaisi pois. Tuo avuton ja suloinen nyytti oli tehnyt meistä vanhemmat. Tuo suloinen prinsessa teki meistä perheen. En koskaan ollut nähnyt mitään kauniimpaa kun oman tyttäreni. Nyt siitä on tosiaan kaksi vuotta. Kaksi ihanaa vuotta. Tuo pieni prinsessa on edelleen pieni, mutta nyt hän juoksee, puhelee, leikkii. Hän on kasvanut omanlaisekseen, kovapäiseksi ja itsevarmaksi ja erittäin huumorintajuiseksi. Tätä ihanaa tyttöä on nyt juhlittu koko viikonloppu ja juhlat varmasti jatkuvat vielä tälläkin viikolla, kun loput juhlijat saapuvat onnittelemaan vähän myöhässä. 

Lauantaina juhlimme siis tupla-prinsessasynttäreitä, kun ystäväni tytär on päivälleen saman ikäinen kuin omani. Kahvittelimme lauantaina molempien sukulaisten ja ystävien kanssa. Me saatiin viettää kyllä niin kaunis ja upea juhla. Lauantain juhlista on tulossa lähiaikoina kokonaan oma postaussarja, kunhan tässä pääsemme toipumaan juhlahumusta! 

Sunnuntaina oli sitten vuorossa mummo-juhlat kun äitini saapui perheensä kanssa vielä kahvittelemaan. Leivoin sunnuntain vieraille prinsessakakun ja tarjolla oli myös voileipäkakku, josta on tulossa pian oma postaus.

Näiden juhlien tiimoilta sain Facebookin leivonta-ryhmästä ohjeen miten tehdä lässähtämätön kakkupohja. En enää ikinä aio kokeilla muuta systeemiä. Tuon pohjan ohje on idioottivarma, koska minäkin onnistuin sen teossa, kaksi kertaa!























TARVITSET: (12 hlö kakkupohjaan)



24cm Halkaisijan vuokan

Elintarvikevaakan

4 Kananmunaa

Sokeria

Vehnäjauhoja

Perunajauhoja

1 tl Leivinjauhetta

Vuokan voiteluun voita ja korppujauhoja



Kuvassa näkyy siis vaaka, kun tein ison ja pienen kakkupohjan kerralla, joten älkää ihmetelkö tuota numeroa. Se ei kuulu tähän pieneen kakkuun mitenkään.

Voitele vuoka ja korppujauhota se. Punnitse neljän munan paino elintarvike vaakalla. Yksi muna painaa n. 50g mutta vaakalla saat täydellisen painon. Kerro munien paino 0,7 ja punnitse se määrä jauhoja ja sokeria. Esimerkiksi jos 4 munaa painaa 200g niin kerrot 200 x 0,7 = 140g. Itse tein niin että otin täsmälleen tuon laskutoimituksen antaman määrän sokeria, mutta jauhot laskin niin, että laitoin puoli desiä perunajauhoja, yhden teelusikallisen leivinjauhetta ja loput vehnäjauhoja.

Kun olet saanut kaikki punnittua, vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Perus vatkausaika on 1minuutti per muna, mutta itse vatkasin niin kauan että olin tyytyväinen. Vaahdon tulee olla valkoista ja vatkaimen teristä kuuluu jäädä seoksen pinnalle kuvio hetken ajaksi. Kun vaahto on valmista, siivilöi jauhot sekaan ja kääntele ne joukkoon erittäin varovaisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 C n. 45min. Voit kokeilla esimerkiksi painamalla veitsellä kakun keskeltä onko se kypsää. Jos veitsi on puhdas, on kakku kypsää, jos siihen jää taikinaa, pitää vielä paistaa hetki.

Kakun pitää antaa jäähtyä kokonaan vuokassa, ettei se hajoa.



TÄYTE:



200g Turkkilaista jogurttia

400g Tuoreita mansikoita

2-3dl Raparperi Curdia tai hilloa (Raparperi Curdiin tulossa ohje lähiaikoina)

Kostutukseen vettä



Leikkaa kakku kolmeen osaan ja ota muovinen sekoitus kulho esille. Vuoraa kulhon reunat muovikelmulla ja laita pohjalle pieni pala kakkupohjaa ja kostuta se vedellä. Levitä lusikalla kerros turkin jogurttia pohjalle ja sen päälle mansikanpaloja. Lusikoi mansikoiden päälle Raparperi Curd. Sitten uusi kerros kakkua ja kostutus. Toista niin kauan että kulho on täynnä. Käännä kelmun reunat kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.




KORISTELU:



1 pkt Tuorejuustoa, 0,5dl sokeria ja 2-3rkl Vaniljasokeria

1 pkt DrOetkerin Vaaleanpunaista sokerimassaa


1 Prinsessa/barbie torso

Helmiä

Sokerimassa -kukkia

Elintarvikeliimaa (Tällä on helppo kiinnittää kukat)

Elintarviketussi (jos haluat kirjottaa jotain)

Itse tehtyä pitsiä (Nettikaupat myy pitsimuotteja ja -massoja)

Kimalletta



Kaada kakku kulhosta lautaselle ja auta kelmuja apuna käyttäen. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kunnolla, maista että on tarpeeksi makeaa. Vuoraa kakku kauttaaltaan tuorejuustoseoksella. Ota sokerimassasta pieni pala ja tee nukelle yläosa. Kauli loppu massa leivinpaperin päällä ohueksi levykse ja tee keskelle n. 3cm reikä veitsellä tai muotilla. Jos massa tuntuu tahmealta, kannattaa käyttää apuna tomusokeria, niin massaa saa siististi käsiteltyä. Nosta sokerimassalevy leivinpaperin avulla kakun päälle ja muotoile. Laita nukke-torso kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi pitseillä, kukilla, elintarviketussilla kirjottaen tai mitä keksitkään. Anna olla kylmässä tarjoiluhetkeen asti!























































Kommentit

Suositut tekstit