PIZZA-PERJANTAI? EHEI! SANDWICH-SUNNUNTAI!!!

Pizzaperjantai on jo vanhaa kauraa, joten on jo aika keksiä jotain uutta. Miten olisi "sandwich-sunnuntai"? Me kokeiltiin ja kokeillaan kyllä toisenkin kerran. Olen aina kuvitellut olevani ihan mukiin menevä kokki, mutta kun kaupassa kerroin lapsena näitä syöneeni ja keräsin tarvikkeita kärryyn, mieheni ei sanonut sanaakaan. Sunnuntaina kuitenkin tein päivälliseksi club sandwichit eli clubit ja toiveikkaana odotin mieheltäni kommenttia, en saanut sanaakaan. Itsehillintäni petti nopeasti ja vaadin mielipidettä. Tuli lyhyt vastaus: "Hämmennyin kuinka hyvää tämä on". Hymy nousi kasvoilleni. Hyvillä mielin siis jaan nyt teillekin tämän "hämmentävän" hyvän reseptin! 

Sen verran mainitsen historiasta, että tämän kaltaisia leipiä on ollut amerikkailisten kahviloiden menuissa jo 1800-luvun lopulta asti. Kukaan ei oikeastaan tiedä kuka tämän alunperin on keksinyt, mutta juuret löytyvät jostain päin amerikan maata. Tyypillisen Club Sandwichin välissä on kalkkuna-, kana- tai kinkkuleikettä, pekonia ja kasviksia. Ja tietenkin majoneesia! Oma reseptini on täysin hatusta vedetty, mutta ihan mielettömän herkullinen! 









TARVITSET (4 Club Sandwichia):



1 pkt (4kpl) Broilerin minuuttipihvejä

12 viipaletta isoa paahtoleipää 

2 Isoa tomaattia

1 punasipuli

4 Jääsalaatin lehteä

1 pkt Pekonia

4-8 viipaletta suola/makukurkkuja

8 viipaletta paksua cheddarjuustoa (saa esim. Lidlistä)

Öljyä tai oivariinia

Suolaa ja pippuria

Coctail-tikkuja




Kastike:


½ dl Majoneesia



½ dl Creme Fraisea

1 rkl Chili-kastiketta

2 tl Tulisen pehmeää sinappia

½ tl Tabascoa

½ tl Suolaa



Kastike kannattaa valmistaa ensimmäisenä maustumaan jääkaappiin. Sekoita kaikki kastikkeeseen tulevat ainekset hyvin keskenään ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Paista minuuttipihveihin paistopinta nopeasti kuumalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pihvit folion sisään uunivuokaan ja heitä uuniin kypsymään loppuun reiluun 200C. Paista pekonit samalla pannulla rapeiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

Voitele leivät öljyllä tai oivariinilla ja laita paahtumaan uuniin kanojen kanssa. Muutama minuutti riittää. Pilko sipuli ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Valuta suolakurkut. 

Kun leivät ja kanat ovat kypsiä, ota kastike jääkaapista ja kasaa tässä järjestyksessä pohjasta kanteen päin. Leipä, kastike, cheddar, kana, punasipuli, leipä, kastike, jääsalaatti, tomaatti, cheddar, pekoni, leipä. Kun kaikki leivät on kasattu, lisää kumpaankin päähän leipää coctail-tikut, joiden avulla leipä pysyy kasassa. Nosta leivät vielä uuninpellille ja paista grillivastuksella vielä nopeasti muutama minuutti. Jos ei ole grillivastusta, niin paahda sitten mahdollisimman kuumassa uunissa pari minuuttia. Tarjoillaan amerikkalaisittain cola-juoman kanssa!




















Kommentit

Suositut tekstit