POMMIN VARMA KÄÄRETORTTU

Ennen kuin aloitan seuraavan reseptin jaon, haluan kertoa vähän tulevista suunnitelmistani blogin suhteen. Olemme muuttamassa satojen kilometrien päähän nykyisestä kodistamme kevään korvalla ja se tulee näkymään niin, etten välttämättä pääse tässä postailemaan entiseen tahtiin. Tulevaisuudesta kerron sen verran, että luvassa on ainakin äitienpäivälahjojen ja -korttien tekoa, pääsiäiseen liittyviä juttuja, lapsimessut, uuden kodin sisustamista ja erilaisia juhlia. Juhlista voin mainita jo etukäteen vauvakutsut, 2-vuotis PRINSESSAsynttärit, tupaantuliaiset ja myöhemmin kesällä 1-vuotis synttärikemut pienelle prinssillemme. Näitä siis luvassa sitä mukaa, kun pääsen aina koneen äärelle. Pysykää kuulolla!

Mutta nyt itse asiaan...



Oletteko koskaan löytäneet tai kenties perineet IDIOOTTIvarmoja reseptejä? Omassa kokeilevassa keittiössäni kaivelen mielelläni aina uusia reseptejä keittokirjoista, blogeista, lehdistä ja tietenkin Googlestä, mutta joskus kun tulee resepti, mikä kolahtaa kunnolla, sitä vaan ei voi enää vaihtaa. Ei koskaan. En usko että haluan koskaan kokeilla kääretorttua millään muulla kuin tällä reseptillä. Huolimatta kaikista virheistä mitä olen tehnyt kääretorttuja tehdessäni, tämä ei ole minua koskaan pettänyt. Leivonkin usein vieraiden ilmoittaessa viimehetkellä tulostaan juuri tätä kääretorttua. Kaikki ainekset löytyvät lähes poikkeuksetta kaapista ja maku palkistee joka kerta. Vieraatkin rakastavat tätä.







TARVITSET:



4 Kananmunaa

1 1/2 dl Sokeria

1 dl Vehnäjauhoja

1 dl Perunajauhoja

1 tl Leivinjauhetta




VÄLIIN:




1 dl Mansikkahilloa


1 dl Mansikkasurvosta

2 dl Kermavaahtoa

(Jos pohja tuntuu hurjan kuivalta, voit kostuttaa sitä vedellä tai mehulla)



Kuumenna uuni 225C (Kiertoilma 200C). Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja kaada sokeri. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, niin että vaahdon väri alkaa muuttua valkoiseksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikinaa nuolijalla niin, että jauhot ovat sekoittuneet joukkoon.  Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista torttua uunin keskitasolla 5-8min, kunnes pinta on kullanruskea.



Ota toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele sen pintaan hienoa sokeria. Nosta torttu pelliltä ja kippaa paistopuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman. Kostuta tarvittaessa. Levitä mansikkahillo ja -survos tortun päälle ensin ja sitten kermavaahto. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja kiedo leivinpaperi ympärille ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. 

Leikkaa paloiksi kun torttu on kokonaan jäähtynyt. 




















Kommentit

Suositut tekstit