SITRUUNA CUPCAKES



Cup Cakes. Joku on suomentanut sen muotoon kuppikakut. Suomennos sinällään on hyvä ja kuvaa leivonnaista täydellisesti, mutta minun korvaani tuo suomennos särähtää. Pidättäydyn siis lontoonkielisessä Cup Cakes nimessä. Cup Cakesit on monipuolinen leivonnainen, makuja on niin monta kuin on syöjiäkin. Niitä voi tehdä makeina ja suolaisina. Olen kokeillut lukemattomia reseptejä, mutta aina jokin on jäänyt puuttumaan. Yksi parhaista ystävistäni muutti jokin vuosi sitten samalle paikkakunnalle kanssani ja ostin hänelle tuparilahjaksi herkku- reseptikirjan. Hän oli bongannut sieltä Lemon Cup Cakes ohjeen. Kun maistoin niitä ensimmäisen kerran, tuntui kuin se leivonnainen olisi sulanut suuhuni. Kun itse leivoin niitä ensimmäisiä kertoja, sukulaismies söi ruoan päälle viisi niitä, ilman että teki tiukkaakaan. Pienillä muutoksilla ne muuttuivat täydellisiksi, eivätkä petä koskaan! Nyt päätin, että haluan kaikkien teidän saavan tämän ihanan ohjeen kokeiluun! Olkaa hyvät!











TARVITSET (12kpl)

2 dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
8rkl Pehmeää voita
1,3dl Sokeria
2 Kananmunaa kevyesti vatkattuna
Sitruunan kuori raastettuna
2rkl Maitoa

SITRUUNATÄYTE:
12 rkl Pehmeää voita
6 dl Tomusokeria
2 rkl Sitruunanmehua







Laita 12 paperivuokaa muffinipellille tai 12 kaksinkertaista paperivuokaa leivinpellille. Siivilöi jauho ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri, munat, sitruunankuoriraaste ja maito ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi paperivuokiin.

Paista cup cakesit 190 C uunissa 15-20min tai kunnes ne ovat hyvin kohonneet ja kullan ruskeat.



Laita voi kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunanmehu ja sekoita hyvin keskenään. Pursota pursotinpussilla tai levitä lastalla jäähtyneiden cupcaken päälle!



Kommentit

Suositut tekstit