PUUTARHURIN MAKARONILAATIKKO

Huomasin äsken istuessani kahvikupposen äärellä ajatuksieni harhautuvan kesään ja kaikkeen mitä kesä tuo tullessaan. Kuinka helppoa ruoanlaitto onkaan kesällä. Grilli vaan tulille ja ruoka kypsymään. Ruoan voi nauttiakin vielä ulkona hyvässä seurassa ja se monipuolisuus, kun voit vaan heittää makkarat, lihat, vartaat tai kasvikset grilliin ja aina kaikki maistuu hyvälle.. Ehkä ajatukseni harhautui siksi, kun tuntuu että näin talvella pyörii samat laatikot ja kastikkeet ja keitot. Meillä on tämän viikon vellonut vatsatauti ja ruoanlaitto on jäänyt aika minimiin. Nyt kun tauti on selätetty, teki mieli jotain superhyvää, jotain, mitä ei ole vähään aikaan tullut laitettua. Päädyin siis valmistamaan makaronilaatikkoa anopiltani opitulla twistillä ja minusta tämä on maukkain makaronilaatikko mitä olen syönyt.











TARVITSET:



400g Broilerin jauhelihaa

1 Kesäkurpitsa

3 Isoa tomaattia

2 Isoa porkkanaa

1 pkt Koskenlaskijaa

1 pkt Tuorejuustoa (esim. yrttinen)

5dl Kauramakaronia

2 Kasvisliemikuutiota

(1-2dl juustoraastetta)



Paista broileri pannulla kypsäksi ja mausta mielesi mukaan esimerkiksi suolalla ja pippurilla. Keitä makaroneja kasvisliemessä (7dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota) n. 4min että ne ovat pehmenneitä mutta ei kypsiä. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Valuta makaronien kasvisliemi siivilän läpi toiseen kattilaan ja kaada makaronit vuokaan odottamaan. Lisää kasvisliemeen koskenlaskija ja tuorejuusto ja keittele tasaiseksi. Laita kaikki aineet vuokaan ja sekoittele hyvin. Kaada juustoliemi päälle ja halutessasi juustoraaste. Anna paistua uunissa 200C tunnin verran. Sekoittele välillä, jos pinta meinaa ottaa liikaa väriä. Tarjoile esimerkiksi porkkanaraasteen kanssa.














Kommentit

Suositut tekstit