SMOOTHIEKAKKU

Joku nero sen viimein keksi. Kakun jota voi syödä hyvällä omalla tunnolla pelkäämättä että se näkyy heti reisissä tai takapuolessa, puhumattakaan seuraavan päivän morkkiksesta. Minulla ei ole varsinaista tietoa, mistä tämä resepti on alunperin. Itse törmäsin tähän facebookin ruoka-ryhmässä ja oli heti pakko saada tämä testaukseen! Tein kakun täytteen oman lempismoothieni pohjalle ja tässä kakussa parasta on se että joka kerta voi tehdä eriversion eikä koskaan pääse kyllästymään! 


(-EDIT- alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissalta!)








TARVITSET:

Pohja:
200g Digestive-keksjeä (tai mitä tahansa keksejä missä ei ole täytettä)

125g (1prk) Vauvojen hedelmäsosetta (Esim Mango)



Täyte:

1 l Mansikoita

1 Banaani

1 Appelsiini paloina

1 Persikka

1dl mustikoita

1,5dl Jotain sokeritonta mehua TAI vettä

250g Rahkaa (valinnainen, ei ole pakko laittaa ollenkaan, tai voi korvata vaikka jogurtilla)

10kpl Liivatelehtiä

2rkl Vettä TAI sitruunanmehua



Pinnalle:
Hedelmiä

(itse käytin Kiwiä, viinirypäleitä, tölkkipersikkaa mehussa ja mustikoita)



Ihan ensimmäiseksi laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita vauvan sose joukkoon. Painele irtopohjavuokan pohjalle tasaisesti (itse käytin 24cm irtopohjavuokaa). Laita kaikki hedelmät, mehu ja rahka blenderiin (tai soseuta sauvasekoittimella). Katso että smoothie on tasainen. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi (tai sitruunanmehu). Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuuman nesteen kanssa niin että kaikki liivatteet on sulaneet sekaan. Vatkaa liivateneste smoothien joukkoon kaataen se ohuena nauhana. Irtopohjavuokan reunat muuten kannattaa öljytä kevyesti ruokaöljyllä, niin kakku lähtee reunoista siistimmin irti! Kaada smoothie keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yönyli. Koristele hedelmillä ja nauti!



(HUOM!!! Omaan suuhuni kakku maistui niin makealta, ettei lisättyä makeutetta tarvinnut. Jos koet että kakku kaipaa makeutetta, niin lisää Steviaa, hunajaa tai vaikka intiaanisokeria joukkoon!)




Kommentit

Suositut tekstit