PIZZAPANNARI

Vartuin lapsuuteni pienellä kylällä Keski-Suomessa. Kävin koulua 25 muun oppilaan kanssa. Siis koko koulussa oli yhteensä 25 oppilasta 1-6 luokalla. Parhaita päiviä olivat retkipäivät. Meidän koululla oli oma keittäjä vielä tuolloin 90-luvulla. Muutamille retkille ihana keittäjämme oli tehnyt pizzapannaria ja muistan miten hyvälle se maistui kun vaikka uimahallissa oli riehuttu useampi tunti. Tänä aamuna kun heräsin, minulla oli jotenkin nostalginen olo. Vanhoja asioita pulpahteli mieleeni ja naureskelin yksikseni vanhoille jutuille. Sitä kautta sitten mieleeni juolahti kokeilla että osaanko tehdä tuota herkkua ja onko se vielä yhtä hyvää kuin 20 vuotta sitten. Kyllä se oli. Tämä ruoka on helppo ja vaivaton väsätä vaikka väli- tai iltapalaksi ja täytemahdollisuudet ovat lähes rajattomat! 










TARVITSET:



8dl Maitoa (itse käytin rasvatonta maitoa)

3 Kananmunaa

2,5dl Vehnäjauhoja

2tl Suolaa

Ripaus pippuria ja oreganoa



Täytteenä voit käyttää mitä mieleen juolahtaa esimerkiksi lemppari pizza-täytteitäsi!

Itse käytin Ananasta, kinkkusuikaleita ja aurajuustoa sekä paahdettua sipulia.



Sekoita maito, munat, jauhot ja mausteet keskenään huolellisesti ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele täytteet päälle ja laita uuniin. Anna paistua 200 C n. 20min tai kunnes pinta on kauniin ruskea! Nauti vaikkapa herkullisen vihreän salaatin kanssa!


Kommentit

Suositut tekstit