PINAATTIKEITTO

Viikon paras päivä, eli keittopäivä! Tai no toiseksi paras, koska karkkipäivä on ehdottomasti sijalla yksi. Olen aina ollut pinaattikeiton suuri ystävä, mutta usein se keitto on tarttunut Prisman pakastealtaasta mukaan. Päätin nyt pinaattikeiton himoissani kokeilla, miten se valmistuisi alusta asti itse ja voin kyllä sanoa että maku palkitsi isosti! Lisäksi tämä oli kovin yksinkertainen valmistaa. Koko keitto valmistui siinä samalla kun kananmunat kiehuivat. Eli ajallisesti voisin väittää tätä pikaruoaksi.



PINAATTIKEITTO









TARVITSET:

50g Voita

2rkl Vehnäjauhoja

1 litra maitoa (Itse käytin rasvatonta)

2pss Pakastepinaattia

Suolaa ja valkopippuria

Kananmunia (1kpl per ruokailija)



Laita kananmunat kiehumaan toiseen kattilaan. Laita toinen kattila liedelle ja sulata voi. Lisää jauhot ja anna turvota muutama minuutti, älä ruskista! Kaada maito vähitellen mukaan, seuraten samalla keiton paksuutta. Anna pulpahdella muutamia kertoja ja laita jäiset pinaatit sekaan. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen kannen alla muutamia minuutteja. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kannattaa sekoitella paljon, ettei jää kiinni. 



Kananmunat saa kiehua 10-12min että ovat varmasti kiinteitä. Laita johonkin kulhoon kunnolla niin kylmää vettä kuin mahdollista ja laita kananmunat sinne. Kuori irtoaa helpoiten, kun kananmunan "säikäyttää" kunnolla!

Kommentit

Suositut tekstit