MOUSSAKA

Itse en ole kovinkaan läheinen ystävä Lasagnen kanssa. En tiedä miksi, mutta samalla idealla toteutettu Moussaka sen sijaan kuuluu minun ja koko perheen herkkuihin. Aikaa menee melkein saman verran kuin Lasagnenkin tekoon, mutta maussa tämä voittaa 6-0. Uunissa aikaa menee kauemmin, koska perunoiden kypsyminen vie niin kauan, mutta vanha sanonta "hyvää kannattaa odottaa" toimii tässäkin! Edullinen ja herkullinen arkiruoka!

Viikonloppuna muuten pidän Me&I -kutsut, joten ensiviikolla on luvassa kutsu-herkkujen valmistamista!










TARVITSET:

5-6 Isoa perunaa

1 Kesäkurpitsa

400g Jauhelihaa

1 prk Papuja

2 Isoa sipulia

1 prk Tomaattimurskaa

3dl Juustoraastetta

3 Valkosipulin kynttä murskattuna

25g Voita

2 rkl Jauhoja 

Vajaa litra maitoa

Valkopippuria, suolaa, mustapippuria ja hunajaa



Kuori perunat ja viipaloi ne vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mitä ohuempia ne on, sitä nopeammin ne kypsyvät. Viipaloi myös kesäkurpitsa. Laita isohko wok-pannu tai kasaari liedelle ja kuumenna siinä tippa öljyä. Heitä valkosipulimurska ja sipulit pannulle ja freesaa hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja teelusikallisella hunajaa. Sitten pavut joukkoon ja lopuksi vielä tomaattimurska ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 10min. Sillä välin ota kattila ja sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki että ne turpoaa kunnolla. Lisää maito vähän kerrallaan, niin että kastike jää paksuksi (et välttämättä tarvitse kaikkea maitoa). Lisää 2dl juustoraastetta kastikkeeseen ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku!

Ota ISO uunivuoka ja voitele se kevyesti öljyllä. Laita vuokan pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Laita perunat kastikkeiden päälle niin, että niitä on joka kohdassa, mutta ei hirveästi päällekäin, että ne kypsyy kunnolla. Kesäkurpitsat tulee perunoiden päälle ja sitten alusta. Jauhelihakastike, juustokastike, perunat, kesäkurpitsa. Päällimmäiseksi laita juustokastike ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä vajaassa 200 C ainakin tunti. Kokeile haarukalla onko perunat pehmenneet, jos eivät niin jatka kypsennystä vielä jonkun aikaa. Jos juusto meinaa tummua liikaa, laita folio päälle ja jatka kypsentämistä. Ruoan kannattaa antaa vetäytyä 15-20min ennen tarjoilua. Joku herkullinen vihreä salaatti fetalla sopii ruoan kanssa täydellisesti!









Kommentit

Suositut tekstit