LIHAPULLIA, TOMAATTIKASTIKETTA JA TÄYSJYVÄSPAGETTIA

Plussakelien muuttuessa jälleen pakkaseksi alkoi tehdä mieli ruokaa jossa on potkua. Koska meillä edelleen syödään vähän "kevyemmin" päätin tehdä koko perheen lempiruokaa johon upotin hintsusti chiliä! Kyllä kannatti! Meidän puolitoistavuotias kiskoi sapuskansa ennätysajassa masuun, toisssa kädessä haarukka ja toisessa lusikka. Sitä voisi jo kutsua päivällisviihteeksi.. Mieheni, joka on perheen nopein syöjä, jäi tässä kilpailussa auttamattomasti kakkoseksi. Reseptiini kuuluu oikeasti myös porkkanaa, mutta unohdin sen kokonaan tästä satsista. Hyvää tuli ilmankin, mutta laitan porkkanan kuitenkin reseptiin, kun se siihen kerran kuuluu!



LIHAPULLIA, TOMAATTIKASTIKETTA JA TÄYSJYVÄSPAGETTIA









TARVITSET (4hlö):

½ pakettia (250g) Täysjyväspagettia

4 Isoa tomaattia
4 Isoa sipulia
3 Valkosipulin kynttä (murskattuna)
1 Chili hienonnettuna
1/6 Ruukkua Basilikaa (tai 2tl kuivattua basilikaa)
1 tl Oreganoa
1 tl Suolaa
1 tl pippuria
1tl Hunajaa
2dl Porkkanaraastetta
1 rkl Rypsiöljyä
1 prk Paseerattua tomaattia

400g Jauhelihaa
1 pss Ranskalaista sipulikeittoa
1 Kananmuna
0,5dl Kaurahiutaleita
1 prk Kevyt kermaviiliä



Laita jauheliha, sipulikeitto, kananmuna, kaurahiutaleet ja kermaviili kulhoon ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele lihapulliksi ja anna paistua uunissa 200 C puolisen tuntia, tai kun ovat pinnasta kauniin ruskeita. 

Laita kattilaan vettä ja teelusikallinen suolaa ja kun vesi kiehuu, laita spagetit kiehumaan. Anna kiehua reilu kymmenen minuuttia.

Laita iso kasaari liedelle ja heitä siihen ruokalusikallinen öljyä. Pilko tomaatit ja sipulit reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita sipulit ja murskattu valkosipuli kasaariin ja kuullota hetki öljyssä. Lisää hienonnettu chili ja tomaattikuutiot joukkoon. Sekoittele minuutin verran ja lisää paseerattu tomaatti  ja porkkanaraaste joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10min ja lisää sitten mausteet. Maista kastike ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada spagetista vesi pois ja laita tarjolle. Halutessasi voit laittaa lihapullat kastikkeen sekaan ja antaa niiden imeä hetki makua. Lihapullat voi myös tarjota kastikkeen vierellä erikseen. Sitten nauttimaan. 



VINKKI: Ruoan kanssa sopii ihanasti tuore patonki ja vihreäsalaatti fetan kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit