LUKSUS KAAKAO JA VAAHTOKARKIT


Minulla on ollut ainakin sata, jopa satoja ideoita mitä tänä vuonna pakkaisin sukulaisten paketeihin. Jotain mikä olisi suussa sulavaa ja herkullista. Yksi niistä ideoista oli vaahtokarkit. Pakko sitä oli ainakin kokeilla, vaikka paketeihin päätyivätkin sitten toisenlaiset namit. Onneksi ystäväni uhrautui ensimmäisen erän koemaistajaksi ja kaikki kuulema menivät. Jo samana iltana, eli voinen veikata että herkullisia olivat. En omista ruokalämpömittaria, joten poimin netistä ohjeen miten sain valmistettua namit ilman sitä. Tämä on oiva idea esimerkiksi työkavereille lumiukkosopan kavereiksi ja uskon että itsetehdyt vaahtokarkit suorastaan kruunaavat joulun jälkeen kylmänä päivänä nautitun kuuman kaakaon. Laitan tähän samalla ohjeen myös itsetehtyyn kaakaosekoitukseen joka vie kielen mennessään!











VAAHTOKARKKEIHIN TARVITSET:






2dl Vettä




1 kpl Vaniljatanko

5dl Sokeria

1dl Vaaleaa Siirappia

ripaus suolaa

2kpl valkuaista

7kpl Liivatelehteä



MUUTA:






 Tomusokeria




3 Tippaa elintarvikeväriä



Voitele vuoka valmiiksi ruokaöljyllä (ei oliiviöljyä tai muuta voimakkaan makuista) ja sokeroi kunnolla tomusokerilla. 


Sekoita kattilaan sokeri, siirappi, halkaistu vaniljatanko,
1dl vettä ja suola. Keitä n. 12minuuttia. Ota liedeltä pois ja poista
vaniljatanko. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä (1dl vettä) muutaman
minuutin ajan. Kaada kuuma sokeriliemi kylmän liivateliemen päälle. Sekoita
niin että liivate sulaa huolellisesti joukkoon. Vatkaa seosta käsivatkaimella
niin kauan että seoksesta tulee kuohkeaa. Valmista valkuaisvaahto vatkaamalla
valkuaisia käsivatkaimella. Yhdistä vaahdot toisiinsa nostelemalla. Sekoita
huolellisesti. Kaada seos öljyttyyn ja tomusokeroituun vuokaan ja tomusokeroi pinta.
Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Kaada levy leikkuulaudalle ja
leikkaa paloiksi. Tomusokeroi vielä tahmeat pinnat. (Ohje Valio)


















LUKSUS KAAKAOJAUHE














TARVITSET:







4dl Tavallista kaakaojauhetta




2dl Tummaa kaakaojauhetta


1 levy tummaa suklaata

1 levy fazerin sinistä

2 dl tomusokeria

4dl Pikakahvia

2 tls Kardemummaa

3 tls Kanelia

3 Appelsiinin kuoriraaste kuivatettuna



Raasta kolmen appelsiinin kuori raastinraudan pienimmällä ja hienoimmalla terällä. Anna kuivua pari päivää niin että siitä saa jauhettua jauhoa. Morttelilla hienontaminen on helpointa, mutta kyllä esimerkiksi onnistuu vaikka kaulimellakin hienontaminen. Pilko tumma suklaa ja fazerin sininen pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita jouluisiin pusseihin, n. 1dl per pussi. Pussin kylkeen voit taiteille ohjeen ja sisällön. Ohje on suunnilleen 2 rkl luksus kaakaota 1,5dl kuumaan maitoon. Sekoitellaan n. minuutin ajan ja heitetään vaahtokarkit perään! Maistuva joululahja vaikka tarhan tädeille! Tästä tulee n. 9 joulupussiin kaakaot. 



Kommentit

Suositut tekstit