GLÖGIJUUSTOKAKKU

Tarkoituksemme olisi viettää joulua perheidemme kanssa ja tänä vuonna sillä erolla, ettei vain se yksi ihminen joudu pakertamaan lieden äärellä, teimme sopimuksen että jokainen tuo joulupöytään jotain herkkua. Itse loistan parhaiten näiden makeiden leipomusten kanssa, mutta koska olen ihminen joka haluaa pelata varman päälle, "jouduin" leipomaan jouluisen tuomiseni jo etukäteen. Ja kyllä kannatti! Kahvivieraamme nauttivat kovasti tästä erilaisesta jouluisesta herkusta!






TARVITSET;

200g Piparkakkuja
75g Sulaa voita
Puolikkaan appelsiinin mehu (0,5dl)
1 prk Philadelphia tuorejuustoa
2dl Vispikermaa
4 Liivatelehteä
1 Appelsiinin kuori raastettuna
1/3tl Kanelia
1/4tl Kardemummaa


KIILLE:

4dl Glögiä
5 Liivatelehteä

PINNALLE:


Valkosuklaata
Kanelitankoja
Hopeakuulia

Tein sulasta valkosuklaasta kakun kokoiselle kalvolle ristikkoa ja jäähdytin sen jääkaapissa. Sitten laitoin sen varovaisesti kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Ensin murskataan piparkakut mahdollisimman pieneksi murskaksi ja sekoitetaan voisulan kanssa. Piparimurska laitetaan halkaisijaltaan n. 24cm vuokan pohjalle tasaisesti ja vuoka jääkaappiin. Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi. Laita mukaan kardemumma, kaneli ja appelsiinin kuori. Mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen, koska niitä menee helposti liikaa ja maku on tosi voimakas. Kuumenna appelsiinin mehu kattilassa niin että se kiehahtaa ja ota levyltä pois. Purista liivatteista vesi ja laita kuuman mehun sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana kerma-tuorejuustomassan sekaan koko ajan sekoittaen. Kun kaikki on kunnolla sekaisin, laita massa vuokaan piparimurskan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä useampi tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min ennen kiilteen tekoa. Kuumenna puoli desiä glögiä kattilassa niin että se juuri ja juuri kiehahtaa ja ota levyltä pois. Purista kylmä vesi liivatteista ja laita kuuman glögin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste nauhana lopun glögin joukkoon ja sekoita kunnolla. Anna tekeytyä hetki ja kun seos alkaa paksunemaan, ota kakku jääkaapista ja valuta neste VAROVAISESTI kakun päälle. Kannattaa käyttää apuna lusikkaa jonka kautta valuttaa kiille. Jos sen kaataa suoraan tai muuten varomattomasti, kakun massa sekoittuu kiilteeseen erittäin helposti ja tekee rumaa jälkeä. Anna koko komeuden olla jääkaapissa hyytymässä mielellään yön yli. Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaalla, kanelitangoilla tai vaikka tähtianiksella ja kookosjauheella! Tarjoile kahvin kanssa hyvässä seurassa!

Kommentit

Suositut tekstit