DIY FACE SCRUB - KASVOJEN KUORINTA-AINE

Olen viettänyt hetken aikaa hiljaiseloa sairastelujen takia, mutta nyt on luvassa lähipäivinä vielä muutamia juttuja joulupukin konttiin, mitkä eivät vie kovin kauaa aikaa valmistuessaan. Tulossa on vielä konvehteja eri muodoissa sekä marmeladikarkit, mutta ensiksi postaan tämän helpon mutta kivan joululahjaidean, nimittäin kasvojen kuorinta-aineen.









TARVITSET:

½ tl Sinistä elintarvikeväriä
1 rkl Juoksevaa hunajaa


2 rkl Vaniljauutetta


13dl Sokeria


217ml Kookosöljyä (1 pieni purkki)


Pieniä kannellisia lasipurkkeja, esim lastenruokapurkit


Koristeita purkkiin oman mielen mukaan



Sulata kookosöljy mikrossa juoksevaksi. Lisää sininen väri ja vanilja aromi. Lisää sokeri pari desiä kerrallaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita seosta ruokalusikalla purkkeihin, ei aivan täyteen asti. Tätä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä että massan koostumus pysyy hyvänä.


- EDIT - Sininen väri on mukana esteettisistä syistä, sen voi siis halutessaan jättää kokonaan pois. Näin saat myös luonnonmukaisemman version. Oma ihoni on todella kuiva, eikä väri ole imeytynyt kasvoihini lainkaan. Sitä tulee tähän niin vähäsen.



Itse maalasin lastenruokapurkkien kannet turkoosilla askartelumaalilla ja laitoin kannen päälle turkoosia tylliä turkoosilla silkkinauhalla kiinni. Tein etiketit ohjeineen tietokoneella ja liimasin kiinni purkkeihin. Itse kokeilin tätä aamulla ja on kyllä miellyttävän tuntoista iholla. Suosittelen tekemään ihan omaankin käyttöön. Tästä annoksesta sain 12 pientä pilttipurkillista kuorintavoidetta.
Purkin kyljessä olevassa lapussa lukee:
"FACE SCRUB
SISÄLTÄÄ: Kookosöljyä, sokeria, elintarvikeväriä, hunajaa ja vaniljauutetta.
KÄYTTÖ: Puhdista kasvot, ota n. 1 tl kuorintavoidetta ja levitä kasvoille pyörivin liikkein. Huuhtele."

Kommentit

  1. Ajattelin kokeilla tätä joululahjoiksi mutta varmistan vielä, että kauanko säilyy käyttökelpoisena?! Säilytys huoneenlämmössä? Sopiiko kaikille ihotyypeille?
    Ihana idea, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi18. marraskuuta 2015 klo 9.05

    Sen säilyvyyden näet parhaiten siitä kookosöljypurkista. Mutta muuten mulla itsellä säilyi hyvin suljetussa purkissa tuo 2-3kk ja senkin jälkeen käytin niin, että laitoin vähän vettä sinne sekaan, että se pehmeni :)
    Huoneenlämmössä säilyy parhaiten. Luonnontuotehan tämä on, eli sopii kaikille ihotyypeille. Varsinkin jos elintarvikevärin jättää pois, niin sitten sopii ihan kaikille :)

    VastaaPoista
  3. Mistä saa vanilijauutetta? Tekeekö se kuorinnalle vain tuoksun, voiko sen korvata jollain muulla tai jättää kokonaan pois.?

    VastaaPoista
  4. Mistä saa tuota vanilijauutetta? Voiko sen jäytää kokonaan pois tai korvata jollain muulla?:)

    VastaaPoista
  5. Sofia / Frutti Di Mutsi7. joulukuuta 2015 klo 9.28

    Vaniljauute tuo vaniljan tuoksua, sen voi jättää kokonaan pois tai korvata jollain eteerisellä öljyllä tai ihan oikealla vaniljalla. Sitä myydään leivontaosastoilla isommissa marketeissa ainakin :)

    VastaaPoista
  6. IIK apua! Tein tuota ja unohdin hunajan! Sitten katsoin uudestaan ohjetta eikä siinä sanota hunajaa, niin tuleeko sitä vai ei? :D

    VastaaPoista
  7. Sofia / Frutti Di Mutsi13. joulukuuta 2015 klo 14.00

    Ohjeessa kyllä lukee juokseva hunaja ja se siihen minun alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu :) Ei se silti pilalle mene vaikka sitä ei siihen laitakaan, se on vähän oman maun mukaan :)

    VastaaPoista
  8. Tuleeko kookosöljyä koko purkillinen? :)

    VastaaPoista
  9. Sofia / Frutti Di Mutsi14. joulukuuta 2015 klo 13.56

    Joo, semmoinen pieni purkki. Kannattaa tarkistaa ohjeesta millilitramäärä, ettei mene väärän kokoista purkkia :)

    VastaaPoista
  10. Ihana idea ja kivasti toteutettavissa, ja kokeiluun meneekin:) Mutta että sinistä elintarvikeväriä? Se jos mikä on myrkkyä..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit