TONNIKALAPIZZA

Pizza. Suomalaista perinneruokaa parhaimmillaan. Pizzareseptejä on varmaan yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Tässä minun versioni!






TAIKINA (2 PIZZAAN)





2,5dl Lämmintä vettä (42 C )


2 tl Suolaa


1 tl Hunajaa


1 tl Kuivahiivaa


4-5 dl Vehnäjauhoja


(1 dl Ruisjauhoja)


3 rkl Sulaa voita / Oliiviöljyä





Kaikki sekaisin muoviastiassa ja sitten kohoamaan lämpimään (esim. uunin/hellan päälle) tunniksi.









 
TÄYTE:






2 prk Tonnikalaa öljyssä




2 Tomaattia viipaileina




1 pieni purkki herkkusieniä
1 prk Ananas kuutioita (pieniä)



1 pkt Pekonia (Koska mieheni mielestä missään ruoassa ei voi olla liikaa pekonia)
½ Purjo TAI 1 Sipuli



4 dl Juustoraastetta




½ pkt Aurajuustoa




4dl Tomaattikastiketta (Esim. 1 Iso purkki Salsaa ja siihen oman maun mukaan lisää mausteita. Itse laitan Cayannepippuria, valkopippuria,




valkosipulia ja chiliä)NYT paljastan täydellisen Pizzan salaisuuden:




PIZZAKIVI ja oikea määrä täytettä!Ilman kiveäkin pizza onnistuu, mutta se pohjan rapeus ja täytteen mehevyys saadaan aikaan VAIN pizzakivellä. Tuo sijoitus maksaa n. 20€, mutta se sijoitus maksaa itsensä takaisin, kun se tuo ravintolatason pizzat omasta kotiuunistasi!





Ja suomalaisille monesti paljon on parempi. Pizzan kohdalla se ei kuitenkaan mene niin. Vähempi on parempi ja maukkaampi!


Aloita valmistamalla taikina. Laita Pizzakivi uuniin lämpeämään. Uunin tulee olla 250-300 C (Meillä kiertoilmauuni 250 C). Sitten salsa kattilaan ja mausteet perään. Tippa oliiviöljyä ja valkosipulit ja annetaan kiehua 10min. Sitten vielä sauvasekoittimella soosi tasaiseksi!



Valuta tonnikaloista öljy ja pistä kuppiin odottamaan.



Ananaksista ja herkkusienistä myös nesteet pois ja kuppiin. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja nosta kuppiin paperin päälle kuivumaan. Pekonin rasvassa freesataan sipulit. Kun kaikki täytteet ovat pöydällä omissa kupeissaan ota pöydälle leivinpaperi ja sen päälle puolet taikinasta. Taputellaan se pyöreäksi ja litteäksi jauhoja tai öljyä apuna käyttäen. Ensimmäisenä tomaattikastike päälle.


Jokainen tekee pizzan omalla tavallaan, silti kiisteltyä on että tuleeko juusto ekana vai vikana. Opin ystäväperheeltämme kesällä laittamaan juuston pizzaan ensimmäisenä ja olen tykästynyt tuohon tapaan. Se jotenkin mehevöittää sitä pizzaa ja antaa sille miellyttävän rakenteen. Sitten loput täytteet pizzaan ja uuniin kiven päälle. Kivi kun on tulikuuma, on helpompaa nostaa kivi ritilän avulla ulos uunista ja vetää pizza leikkuulautaa apuna käyttäen kyytiin ja sitten uuniin. Meillä siis kiertoilmauunissa on asteina 250C, jos laittaa kuumemmaksi, jää pohja raa'aksi ja täytteet palaa. Tuo lämpötila on siis sopiva ja paistoaika on 10minuuttia.












Kommentit

Suositut tekstit