LEMON PANCAKES

Ihanan helpot Sitruunaohukaiset. Maukasta vaihtelua perinteisiin lettuihin! Näin tämän tyylisen reseptin joskus aikaa sitten MasterCheffissä ja päätin kokeilla omilla twisteilläni tätä, kun kyseistä ohjetta en googlaamisesta huolimatta löytänyt. Itse olen mieltynyt sitruunan makuun ja sitä tulee leivonnassa käytettyä paljon.




Taikina:


3dl Maitoa


2 dl Bon Aquaa (Tai muuta kuplivaa kivennäisvettä)


2,5dl Vehnäjauhoja


1 tl Suolaa


1 rkl Öljyä


1 rkl Hunajaa


½ tl leivinjauhetta


2 kpl kananmunia





Lisäksi tarvitset:


1-2 kpl Sitrunaa


Taloussokeria


(Vanilja-jäätelöä)


Paistamiseen: VOITA







Kaikki ainekset laitetaan kulhoon ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Halutessaan taikinan voi antaa turvota tunnin, näin siitä saa ilmavampaa, mutta se ei ole pakollista. Letut paistetaan sopivalla lämmöllä, eli ei liian kuumalla eikä liian kylmällä. Pannulle laitetaan nokare voita ja paistetaan. Taikinan koostumus pitäisi olla sellainen että letut eivät mene palasiksi käännettäessä.



Ennen kun otat ensimmäisen letun pois pannulta, ota iso lautanen ja purista lautaselle sitruunan mehua ja ripottele sokeria. Sitten laita lautaselle lettu ja sen päälle myös sitruunan mehua ja sokeria. Tee näin jokaisen letun jälkeen. Lettuihin tulee ihanan raikas, mutta makea maku, joka vie kielen mennessään.



Letut eivät tarvitse muita täytteitä, tosin mieheni haluaa lisätä vielä vanilja-jäätelöä päälle, mutta ihania ovat ilmankin :)



(VINKKI: Jos aamulla on jäänyt puuroa yli, kannattaa se puuro heittää lettutaikinan jatkoksi. Se antaa herkullisen maun taikinalle)

Kommentit

Suositut tekstit