KANA-PEKONI SUBIT

Tulette pian huomaamaan, että mulla on yksi pika-taikina mitä käytän pika-leivonnassa paljon. Näissäkin subeissa olen leivän tehnyt tuolla takinalla. Tuo taikina on helppo ja onnistuu joka kerta ja se on melkein yhtä nopea patonkien tekoon, kuin jos ostaisi valmiit esikypsennetyt patongit.


 


TAIKINA:




2,5dl lämmintä vettä (42 C)


1 tl kuivahiivaa


2 tl suolaa


1 tl hunajaa


3 rkl oliiviöljyä


5-6 dl jauhoja





Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja alustetaan taikinaksi. Taikina laitetaan lämpimään, vedottomaan paikkaan nousemaan n. tunniksi.


Kun taikina on kohonnut, se jaetaan kahteen osaan ja leivotaan kahdeksi leveäksi patongiksi. Sitten paistetaan uunissa 200 C ja 15-20min, eli kunnes pinta on kauniin ruskea.






Itse subeihin tulee:
 



1/4 kurkkua viipaleina


1 tomaatti viipaleina


½ paprika viipaleina


½ sipuli viipaleina


(Tuoretta chiliä pienenä silppuna ja valkosipulia murskattuna)


(Aurajuustoa)


1 pkt pekonia rapeaksi paistettuna


½ pussia Santa Marian Crispy Chicken bites spice mix


1 pkt Kanan fileesuikaleita


Hellmanssin majoneesia





Eli kasvikset viipaloidaan ja pekoni paistetaan rapeaksi. Sitten heitetään pekoni-pannulle tilkka oliiviöljyä (tuoretta chiliä ja valkosipulia murskattuna) ja kanat siihen paistumaan. Kun kanat on kypsiä, lisää tarpeen mukaan oliiviöljyä pannulle ja laita puoli pussia Crispy Chicken- maustesekoitusta perään ja pyörittele pari minuuttia. Siirrä sitten lautaselle kuivumaan. Mausteseos toimii paremmin kun pannulla on enemmän rasvaa..




(Jos käytät valkosipulia ja chiliä mausteena, niin silloin tuota maustesekoitusta ei välttämättä tarvitse. Ja jos kaapista löytyy, niin koskenlaskijallakini saa ihanan maun kanaan)





Sitten kaikki elementit kasataan herkulliseksi leiväksi:





Patonki sahataan auki ja kumpikin kansi voidellaan Hellmanssin majoneesilla (halutessasi voit tässä vaiheessa lisätä aurajuuston leipiin). Sitten tomaatti ja kurkku sekä sipuli, Sitten kanat ja viimeisenä pekoni. Paprikat laitetaan toisen kannen päälle. Sitten kannet kiinni ja herkuttelemaan,







Kommentit

Suositut tekstit