HIRVIMUREKE ANOPIN TAPAAN

Parhaat ruoat on yksinkertaisimpia. Tänään laiskotutti pitkän reissun jälkeen ja mieli teki jotain yber-helppoa ruokaa, mikä valmistuu nopeasti ja maistuu hyvälle. Viking Linen buffetin jälkeen jäi laiskotus päälle ja pienten kanssa kun on hengattu keskenään, piti saada kokkailut kasaan minimi-ajassa. Tänään meillä siis syötiinkin lounaaksi



 



 










TARVITSET (4 hengelle)





1 kpl Iso Paistopussi





12 kpl Rosamunda-perunoita kuorittuna


400g Jauhelihaa (esim. hirven tai naudan)


Pakaste porkkana-kukkakaali-parsakaali -sekoitusta


1 kpl Sipulikeitto-pussi


1 prk Kermaviili


1 kpl Kananmuna


Muutama nokare voita


Suolaa


(Punajuurisalaattia)








Tämän ruoan valmistus ei vie kauaa, mutta maku palkitsee.


Laita jauheliha, sipulikeitto, kermaviili ja kananmuna kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita jauhelihataikina paistopussin pohjalle ja muotoile murekkeeksi. Laita kukkakaali-porkkana-parsakaali sekoitusta murekkeen viereen haluamasi määrä. Leikkaa vihannespuukolla perunoiden pintaan #-kuviot (tämä auttaa maun imeytymistä perunaan). Ripottele perunoiden ja vihannesten pintaan suolaa ja heitä muutama nokare voita päälle, Sulje paistopussi ja tee päälle muutamia reikiä, että kuuma ilma pääsee poistumaan. Laitaa 200C uuniin ja anna olla siellä n. 35min tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä. Leikkaa paistopussi auki ja herkuttele esimerkiksi punajuurisalaatin kanssa. Herkullisia hetkiä!













(HUOM! Erilaisia variaatioita on helppo tehdä muuttaakseen mureketta herkullisemmaksi. Sisälle voi piilottaa esim. Fetaa, keitettyjä kananmunia, aurajuustoa tai vaikka punajuurta!)

Kommentit

Suositut tekstit