20 ohjetta onnistuneeseen hääpäivään! #Kaasohommia



Tämä on #Kaasohommia -postaussarjan toinen postaus. Klikkaamalla alhaalta aihetunnistetta #Kaasohommia, löydät kaikki häihin liittyvät postaukset helposti!

Hääpäivä on rakkauden ja sitoutumisen juhla. Päivä jolloin yleensä rakkaimmat ja läheisimmät on kutsuttu paikalle juhlimaan yhteisen matkan alkua. Hääpäivä on juhla, jossa kaksi ystävää sitoutuvat kulkemaan yhteistä matkaa.

Häitä voi viettää monella tavalla. Toiset juhlivat sitä kutsumalla kaikki ystävät ja sukulaiset koolle, toiset tekevät sen salaa kaksin. Mitään oikeaa tai väärää tapaa mennä naimisiin ei ole. Hääjuhla on kahden ihmisen solmiman liiton juhla ja vain nuo kaksi tietävät mikä heille on paras tapa juhlia.

Moni juhlii kuitenkin häitä jotenkin, vaikka myös maistraattivihkimiset ilman juhlia ovat vuosien varrella lisääntyneet. Tämä kirjoitus on teille, jotka pidätte juhlat läheisille. Ajattelin kirjata ylös muutamia vinkkejä, millä juuri hääpari saisi mahdollisimman paljon irti omasta hääjuhlastaan. Kommentoi alas omat vinkkisi myös muiden avuksi!


20 Vinkkiä onnistuneeseen hääpäivään



  1. Olette kutsuneet läheisenne juhlimaan. Jakakaa vastuuta kaasojen ja bestmanien kanssa, että saatte juhlan toimimaan ilman "teidän omaa panosta". Pyytäkää apua ruoka- ja muihin järjestelyihin ja antakaa vastuu ohjelmasta ja siirtymävaiheista muille. Näin teille jää se päivä aikaa siihen juhlimiseen, eikä teidän tarvitse huolehtia mistään muusta. Se on teidän päivänne, teidän kuuluu saada nauttia siitä.

  2. Huolehtikaa järjestelyistä etukäteen. Valitkaa yksi henkilö joka ottaa ns. Päävastuun. Hänellä on hyvä olla kaikki tärkeät puhelinnumerot ylhäällä, kuten pappi, pitopalvelu, juhlapaikka, kuvaaja, ja kaikki muu. Jos jotain tapahtuu, hänen tehtävä on hoitaa ja selvittää asiat.

  3. Huomioikaa sää etukäteen. Jos tarkoitus on pitää kesähäät ja olla paljon ulkona, lainatkaa esimerkiksi seurakunnilta tai vastaavista telttoja sateen varalle. Suomen sää on arvaamaton oli vuodenaika mikä tahansa, ja se kannattaa pitää mielessä hyvissä ajoin.

  4. Hankkikaa kunnollinen kuvaaja. Valokuvaaja ja videokuvaus maksavat, mutta ne on myöskin kuluerä mistä ei kannata säästää. Ammattilaisen taltioimat kuvat kulkevat mukananne läpi elämän. Ammattilainen myös osaa katsoa paikat ja kuvakulmat luonnostaan ja saatte parhaan mahdollisen taltioinnin muistoihinne. Käykää kuvaajan kanssa myös läpi etukäteen mitä ehdottomasti haluatte filmille. Tämä auttaa kuvaajaa tekemään työnsä juuri teidän haluamallanne tavalla. Vieraat varmasti ottavat myös paljon kuvia, kannattaa niitä kuvia varten perustaa vaikka yhteinen sähköpostiosoite ja pyytää vieraita laittamaan omat kuvat sinne. Näin saatte paljon erilaisia muistoja ammattikuvien lisäksi.

  5. Suunnitelkaa aikataulu ajalle ennen vihkimisen/hääjuhlan alkua huolella. Kampaukseen ja meikkiin voi mennä parikin tuntia, samoin potrettien kuvaamiseen. Jos potretit otetaan vasta vihkimisen jälkeen, kannattaa miettiä juhlapaikalle oheisohjelmaa, sillä ne vievät vähintään tunnin aikaa, yleensä enemmänkin. Vaikka juhla alkaisi klo 15, ei kampaukseen ja meikkiin meneminen klo 9 ole lainkaan huono idea. Se tuo hommaan rentoutta, kun mitään ei tarvitse tehdä kiireessä.

  6. Hyväksykää jo nyt, että kaikki ei tule menemään suunnitelman mukaan. Aina tapahtuu jotain pientä ja odottamatonta. Se ei kuitenkaan yleensä pilaa juhlaa. Rento asenne ja se että nauttii päivästä on tärkeää. Juhlasta tulee ikimuistoinen silti, vaikka joku asia menisikin eri tavalla.

  7. Hääpäivää ei kannata liikaa suunnitella etukäteen, vaan antaa tilaisuudelle omaa tilaa. Pikkutarkat suunnitelmat yleensä kostautuu hälinässä ja muuttuvien tekijöiden takia. Pääpiirteittäiset suunnitelmat ovat hyvä polku, ja loput fiiliksellä!

  8. Ohjelmaa ei kannata suunnitella liikaa. Ohjelma saattaa ruveta tökkimään jos sitä on tuntitolkulla. Ihmiset kuitenkin haluavat tutustua toisiinsa, jutella ja nauttia päivästä. Vapaata tilaa ja rentoa meininkiä, niistä syntyy onnistunut juhla!

  9. Varaa tilan koristeluun riittävästi aikaa, vaikka koristeita ei olisi paljoakaan. Koristelu on yllättävän aikaa vievää vaikka luulisi ettei siinä kauaa mene. Näin teille jää myös aikaa muuttaa suunnitelmia jos jokin ei toimikaan niin kuin olet ajatellut.

  10. Pitäkää kaasojen, bestmanien ja muiden vastuuihmisten kanssa palaveri missä kaikki käydään läpi. Ensimmäinen palaveri kannattaa pitää vähintään pari kolme kuukautta ennen häitä, seuraava hääviikolla ja sitten vielä edellisenä päivänä. Näin kaikki ovat kartalla missä mennään ja kaikki tulee varmasti sanottua ja hoidettua etukäteen oikein.

  11. Kun käytte kaasojen ja bestmanien kanssa huolella läpi päivän kulun, teille itsellenne jää enemmän aikaa nauttia omasta juhlastanne. Muistakaa sysätä vastuuta muille. Teidän ei kuulu hääpäivänä tehdä muuta kuin hymyillä ja nauttia.

  12. Tiedän että edellinen yö tulee olemaan jännityksen takia haastava, mutta yrittäkää nukkua hyvin. Levänneenä on ihana nauttia tärkeästä päivästä. Myös hääpäivänä kannattaa muistaa syödä hyvin, että jaksaa. Päivälle nimittäin kertyy helposti pituutta melkein vuorokaudenkin verran, ja silloin lepo ja ravinto esittävät tärkeää osaa jaksamisen kanssa.

  13. Jos häihin on kutsuttu lapsia, kannattaa heidänkin olemassa olonsa muistaa. Tilan mukaan kannattaa yrittää löytää joku paikka minne voi viedä värikyniä, värityskirjoja, leluja ja ehkä joku DVD pyörimään. Näin lasten vanhemmat saavat pientensä ajan kulumaan välillä ja heillekin jää enemmän aikaa nauttia juhlista.

  14. Varmistakaa edellisinä päivinä ennen häitä kaikki. Soittakaa pitopalveluun, konditoriaan, bändille ja DJ:lle ja varmistakaa että kaikki toimivat kuten on sovittu. Näin asioita ei tarvitse jännittää juhlapäivänä.

  15. Huolehtikaa myös edellisenä iltana että kaikki vaatteet ja asusteet ovat oikeassa paikassa ja tallessa. Tälläkin keinoin vähennetään stressiä juhlapäivän aamulta.

  16. Häissä yleensä asusteena on uudet kengät. Ostakaa kengät hyvissä ajoin etukäteen ja ajakaa ne sisään vaikka kävelemällä ne jalassa siivouspäivinä. Mikään ei ole kamalampaa kuin kipu jaloissa ennen kuin juhlat ovat kunnolla päässeet edes alkamaan. Sisäänajetuilla kengillä jaksaa tanssia yöhön asti.

  17. Samoin juhlavaatteet. Ja etenkin hääpuku: Sovita ja pidä kotona jonkun aikaa koko settiä päälläsi alusvaatteita myöden, että voit varmistaa kaiken olevan sopivaa ja istuvaa. Mikään ei ole kamalampaa kuin juhlia omaa tärkeintä päiväänsä huonosti istuvissa vaatteissa joissa ei meinaa edes henki kulkea.

  18. Varmistakaa hyvissä ajoin kaiken riittävyys juhlapaikalla. Lautaset, lasit, aterimet, tarjoiluastiat, juomat ja muut. Ravintoloissa usein kaikkea on riittävästi ja jotkut catering -yritykset vuokraavat myöskin astioita. On kuitenkin tärkeää että nämä asiat on huomioitu hyvissä ajoin etukäteen.

  19. Sama pätee ruokiin ja juomiin. Keskustelkaa ruokia tarjoavan tahon kanssa että kaikki riittää, samoin kuin juomien. Nopeasti Googlaamalla löysin juomalaskija.net -sivuston, jonka avulla on helppo laskea paljonko juomia tarvitsee hankkia.

  20. Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Koosteena tärkeimmät: Levätkää ennen juhlaa, muistakaa syödä, delegoikaa hommia muille ja nauttikaa elämänne tärkeimmästä päivästä!

Kommentit

Suositut tekstit